Beijing Buffet BBQ Restaurant, Kota Kinabalu

Sharing is caring! Facebook Twitter LinkedIn Email Jangan terkejut dengan headline yang diberikan tu. Saja nak bagi impak lebih sikit. Untuk entri kali ini, aku…

Jangan terkejut dengan headline yang diberikan tu. Saja nak bagi impak lebih sikit. Untuk entri kali ini, aku akan bercerita dengan pengalaman makan di one of best BBQ buffet restaurant here in Kota Kinabalu
Kenapa dilabel sebagai one of best steamboat buffet restaurant? sebab even weekdays pun penuh. Plus, suasana yang agak tenang & menarik serta yang paling penting is OPEN AIR. Tidak lain tidak bukan, inilah Beijing Buffet BBQ Restaurant yang terletak di sekitar Jalan Bukit Padang, Taman Tun Fuad
Muka bahagia dapat makan sedap dengan keluarga tersayang *tengah khusyuk tu, jangan kacau*


Kebetulan restoran ni memang dekat dengan rumah (dalam 10mins drive), kitaorang decide untuk ke sini sekali gus untuk celebrate birthday ayah & juga kepulangan daku ke kampung halaman. Hihi
APA YANG MENARIK TENTANG BEIJING BBQ BUFFET RESTAURANT?

Environment yang agak tenang, selain itu view pun cantik ditambah dengan elemen alam semula jadi di sekitar restoran ni membuatkan suasana tu bertambah lebih tenang dan indah. 

Weekdays pun pack dengan orang ramai yang datang ke sini untuk menikmati makanan yang telah disediakan oleh restoran ni. Makanan-makanan yang ada kat sini pun not bad juga la. Siapa yang suka seafood, memang beruntunglah!

Macam-macam lauk yang mereka sediakan, pelbagai jenis sos, sayur, desserts, starter dan sebagainya. Hampir semua aku rasa dan ada yang memang jadi kegemaran aku dan ada juga yang “Okay laaa“. Biasalah, tu ikut citarasa lidah sendiri kan?

Sama seperti restoran BBQ buffet yang lain, mesti akan ada alat diatas ni untuk bagi para pelanggan enjoy masak sendiri makanan-makanan yang diorang dah ambil. Part yang aku paling suka, ambil apa saja aku nak and then masak before semua tu selama dingappp. 

with my dearest dad & mom

with the brothers and sisters (most of them were not included in this picture)

Best way to enjoy your foods is by sharing the happiness with your loved ones – I truly enjoyed my dinner here at Beijing BBQ Buffet Steamboat (Habislah kena workout lebih untuk hilangkan lemak-lemak ni balik).
Things I love about this restaurant:
– Open air (selesa dan tak lemas dengan asap mini bbq tu)
– Suasana dikelilingi dengan alam semula jadi & ‘terapung’ – beri ketenangan.
– Pelbagai makanan yang dihidangkan. Mostly memang boleh fit our taste of buds (Malaysian).
– FREE PARKING
– Tak perlu nak jalan jauh from table to foods area
Things that i believe need to be improved:
– Makanan cepat habis, so percepatkanlah proses isi semula tu.
– Some of the fried foods agak oily. However, still rasa sedap.
– Prepare kawasan khas untuk those yang nak buat mini event/gathering (sometimes diorang ni agak excited sampai boleh buat bising & ganggu orang lain tengah enjoy makan).
– Lebihkan desserts 
Details about BEIJING BBQ BUFFET RESTAURANT

ADDRESS
Jalan Bukit Padang Luyang, Taman Tun Fuad, 88300 Kota Kinabalu, Sabah
CONTACT (for reservation)
088 231003/5
PRICE
RM35/Pax (Adult & children above 4ft)
Half Price/pax (children below 4ft)
FOC (children below 3ft)
Official Website 

Thank you for the treat. Finally, jumpa juga. 
p/s : Rindu
Regards,
Pojie

37 comments

  1. ohhh kenapa selama 2 tahun lebih sy kat sabah sy tak pernah tahu ada tempat niii. sobssss. bestnya kalau blh lepak dgn kawan kat siniiii. hhuhuhuhu. dulu masa study kat sabah selalu stay kat hostel je sbb takde transport. haizz rugi betul lahh. x'D

  2. wuuuu…banyaknyaa makanan…lapo kejap perot ni…
    bestkan dapat jumpa family n makan ngan diorang..
    tgk tv ngan diorang…
    alah…badan xnaik la makan banyak tu je..hehehehe

  3. ehem..ehem..pandai ke guna chopstik tu heee. Saat paling seronok bila dapat berkumpul bersama family dan mkn ramai2. Nampak jika jika ter'sesat' ke Sabah nk try mkn kat sini

    Jgn tak tahu di rantau panjang ada Masjid Beijing

  4. Klau mkn ramai2 mmg best ..seronok laa dpt mnjamu selera bsama kluarga..seafood bestnyerr..klau g sana blh laa terjah..nice shoot..terliur tgk gambar mkanan tu hehe..hsppy family !!

  5. Memang banyak. Sampai rambang mata heh. Yup, best thing ever bila berpeluang untuk spend time dengan family. Harapan hati la kalau berat badan tak naik. Dok balun macam 3 tahun tak makan. Hahaha!

  6. Ehem JM! Pandai juga pakai walaupun terkapai kapai. Hahaha! Nampak sedap bila pakai chopstick bila makan. Betul. Bila dengan family, kita lupa semua benda (kerja and etc). Santai je.

    Silalah 'sesat'kan diri akak ke sini ya. Makanan memang meriah kat sini lagi-lagi seafood.
    Dah Google! Aah la. Cantik masjid tu. Unik!

  7. macam nampak ada kari semua..murah pulak tuuu.. dia punya seafood mesti ada macam macam kan..sebab kat sabah katanya seafood murah.. best nyee..puas kot makan!

  8. Hai awak! hehe..owww..dia ni lah yg suke komen blog kt tu eh…tq!!

    Apsal jauh beno tempat mkn ni…lapa la tgkkkkkk

  9. Wow! Teruja rasanya nak datang ke situ…. banyaknya pilihan makanan. Tiap kali datang KK memang tak lepas peluang makan-makan, tapi tak terfikir pulak ada Beijing di situ he he hehhee. Setakat ni kakak biasa makan seafood di Lahad Datu & Tawau je. Tengok harganya pun memang sesuai dengan pelbagai makanan yang disediakan tu, cantik & nampak menyelerakan. Pojie balik bercuti ye… Kakak dengan kawan2 ekspedisi sebaik turun gunung terus ke KK, esoknya naik bot pi Pulau Sapi & Manukan pulak. Makan pun mana yang sempat je… sempat singgah gerai tepi laut tu makan tomyam kelapa muda, lepas tu makan-makan sikit di jeti sementara menunggu masa naik bot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *