Cadangan penginapan di Visakhapatnam, India

Sharing is caring!

PENGINAPAN DI VISAKHAPATNAM | Kita dah banyak bercerita berkenaan dengan segala tarikan menarik di Visakhapatnam ni. Anda semua mesti tertanya-tanya in term of accommodation pula kan? Mana aku stay? Best tak? Selesa? Okay, this time nak cerita sikit pasal penginapan. 
Since trip ni aku ikut under Andra Pradesh Tourism, so aku akan suggest or review hotel-hotel yang telah dipilih oleh mereka. So far, semuanya okay. Nice and convenient place to stay while you’re in Visakhapatnam, India. 

RUSHIKONDA BEACH RESORT
Hotel ni antara hotel yang mempunyai view yang agak cantik. Berdepan dengan beach. Rasai keindahan pagi anda ditemani dengan tiupan angin serta pemandangan yang cantik dari bilik. Bagi aku, view the best is masa matahari nak naik. 
Anda bolehlah lepak dekat balcony & hirup teh asli yang begitu menyegarkan!


Bathroom
Room 


Room’s Balcony

Imagine pepagi, keluar dari bilik and catch up sunrise – amazing!
Sanggup bangun seawal pagi untuk tengok sunrise and view of the beach

Apa yang menarik tentang hotel ini ialah kita boleh turun ke bawah and jalan-jalan dekat tepi pantai. Ada few restoran dibuka dekat bawah tu and beberapa aktiviti yang anda boleh lakukan. Sebagai contoh, surfing and etc. 

Gambar diatas adalah keadaan pantai sekitar pukul 4 petang. Meriah penuh orang! 

The best tea I have tested in my entire life – creamy and yet so authentic

MORE ABOUT RISHIKONDA BEACH RESORT
LOCATION
Haritha Beach Resort Rushikonda
Bhimili Road, Risikonda, Visakhapatnam (Vizag)Visakhapatnam – 500045
Andhra Pradesh, India
Visakhapatnam Airport- 25 Km Approx.
Kailasagiri Railway Station 12 km Approx.
Kali Temple Bus Stand 15 km Approx.
ATTRACTIONS
Simhachalam, Visakhapatnam 25 km (approx.), 
Araku Valley, Visakhapatnam 134 km (approx.), 
Rishikonda Beach, Visakhapatnam 4 km (approx.), 
Mangamaripeta, Visakhapatnam 9 km (approx.), 
Borra Caves, Visakhapatnam 102 km (approx.), 
Indira Gandhi Zoological Park, Visakhapatnam 9 km (approx.) 
Submarine Museum, Visakhapatnam 14 km (approx.).
ROOMS
45 rooms available
Standard rooms
Deluxe rooms
Executive rooms 
Luxury rooms
RATES
REVIEWS 
*Wifi is only available at the lobby
HARITHA HILL RESORT ANANTAGIRI HILLS

Hotel ini pula terletak di Araku which is quite far from Visakhapatnam. But, if you’re planning to visit Araku via Kirandul Express, then boleh la plan or consider to stay dekat hotel ni since it offers beautiful views to those yang suka nature! 
LOBBY

ROOM


BATHROOM

MORE PHOTOS

MORE ABOUT HARITHA HILL RESORT ANANTAGIRI HILLS
LOCATION
Haritha Hill Resort Anantagiri Hills
Ananthagiri Hill resort, Ananthagiri, Vishakhapatnam Anantagiri Hills – 535145
Andhra Pradesh, India
Visakhapatnam Airport- 81 Km Approx.
Araku Railway Station- 30 Km Approx.
Paderu Bus Stand- 71 Km Approx.
ATTRACTIONS
Padmapuram Garden 30 Km (Approx.), 
Tribal Museum 27 Km (Approx.), 
Coffee Museum 37 Km (Approx.), 
Araku Railway Gate 34 Km (Approx.), 
Chaparai Water cascade 40 Km (Approx.), 
Borra Caves 5 KM (Approx.), 
Galikonda View Point 11 Km (Approx.), 
Water Falls 3 KM (Approx.), 
Tadiguda Waterfall 3 Km (Approx.)
ROOMS
37 stunning rooms in 4 categories
Standard Non Air-Conditioned Room
Non Air-Conditioned Cottage
Air-Conditioned Cottage
Air-Conditioned Luxury Room

RATES
REVIEWS
*Wifi is only available at the lobby

Haritha Jungle Bells Resort

Hotel ini pula sesuai untuk mereka yang suka dengan suasana hutan  kerana lokasinya yang begitu strategik dikelilingi dengan tumbuh-tumbuhan hijau menambahkan lagi ketenangan buat sesiapa sahaja yang stay dekat sini. 
For this hotel, aku agak berkenan dengan konsepnya iaitu cottage concept. Closer to nature!



ROOM

BATHROOM

MORE ABOUT HARITHA JUNGLE BELLS RESORT 
LOCATION
Haritha Jungle Bells Resort
Tyda, Beside Police station, Araku Valley Tyda – 531149
Andhra Pradesh, India
Vishakhapatnam Airport 109 Km Approx.
Tyada Railway Station 39 Km Approx.
Paderu Bus Stand 42 Km Approx.
ATTRACTIONS
Padmapuram Garden 3 Km (Approx.), 
Tribal Museum 3 Km (Approx.), 
Coffee Museum 2 Km (Approx.), 
Araku Railway Gate 6 Km (Approx.), 
Chaparai Water cascade 11 Km (Approx.), 
Borra Caves 33 Km (Approx.), 
Galikonda View Point 19 Km (Approx.), 
Water Falls 30 KM (Approx.), 
Tadiguda Waterfall 30 Km (Approx.)
ROOMS
18 chic rooms in 3 categories
Deluxe AC Cottage
Non AC Cottage
AC Wooden Cottage
RATES
REVIEWS
*Wifi is only available at the lobby
If you’re planning to visit Visakhapatnam, I believe this entry will at least helps you to plan your stays here in Vizag. 

A picture of me and the friendly local tourists! 
P/S: Lepas ni kita cerita pasal shopping pula ya?
___________________________________________________________________
This blog post was made possible through a media trip to Visakhapatnam, India organized by AirAsia & Andra Pradesh Tourism 
Simply CLICK HERE 
To check on the latest route to Visakhapatnam via AirAsia. 
More articles about my #VisakhapatnamJourney

hello@pojiegraphy.com

Travel and Social Media Junkie

Comments

  • Raz
    07/04/2015

    zz.. jealousnya… hotel tu mmg cantik.. selesa n besar plak tu.. teh tu mmg nampak sedap.. pantai pun cantik.. ok jeles

    reply
  • 07/05/2015

    kalu dah puas berjalan, dapat baring atas katil fuh heaven. btw view sunrise tu cantik

    reply
  • 07/05/2015

    Salam, wahhh bestnye..hotel first nmpak kemas gila..suka bahagian balkoni atas dia tu..just nice…yg dlm hutan tu pun best! ๐Ÿ˜€

    reply
  • 07/09/2015

    Fuyoo penuh gambar..cantik sangat tempat ni..alamak tadi ada komen tapi hilang plak ..adoii mana konen td pegi ntah..gambar akhir..pak cik tu cam tk puas ati jer hehe

    reply

Post a Comment

Hello, welcome to my blog!

follow me
Follow us on