Cetak Kad Bisnes dengan Gogoprint Malaysia – Harga Berpatutan, Mudah dan Penghantaran Percuma

Sharing is caring! Facebook Twitter LinkedIn Email Business card sekarang ni sangatlah penting buat blogger kerana ia adalah salah satu cara untuk anda kembangkan network…

Business card sekarang ni sangatlah penting buat blogger kerana ia adalah salah satu cara untuk anda kembangkan network dengan orang lain – potential clients dan ramai lagi la. Dulu aku tak pernah terfikir pun nak ada business card. Tapi now, aku sedar bahawa business card ni la yang banyak membantu dalam kerjaya aku sebagai penulis blog.

Lagipun ada business card ni buat kita nampak lebih professional. Bayangkan bila jumpa orang, kenalkan diri dan terus pas business card kita.

Dengan business card, mudah juga untuk kita mulakan conversation dengan orang yang kita jumpa. Bila diorang dapat business card kita, mesti ada beberapa soalan diajukan sebagai contoh:

Oh, you are a travel blogger. How many places you visited so far?
What is the best part of being a travel blogger?” dan macam-macam lagi la.

Tapi, bila idea dah ada, design dah sedia, antara masalah yang dihadapi ialah nak cetak business card dekat mana. 

Bila nak print business card ni, aku sering hadapi bermacam masalah antaranya ialah kualiti kad tidak seperti yang kita harap, mengambil masa yang sangat lama untuk siap, harga mahal, tak boleh print berlainan design dalam satu order dan macam-macam lagi. Aku pasti ada antara korang yang menghadapi masalah yang sama, kan?

Memandangkan business card aku sebelum ni banyak masalah dari segi kualiti, aku mengambil keputusan untuk print design baharu. Dengan itu, aku cuba servis dari Gogoprint Malaysia. Berdasarkan pengalaman sendiri, proses menempah business card dari A sampai Z dengan Gogoprint ni sangatlah smooth.

Dengan itu, aku bercadang untuk kongsi beberapa sebab kenapa aku mengesyorkan korang untuk cuba servis Gogoprint Malaysia.

Apa itu Gogoprint Malaysia?

Gogoprint ialah salah satu syarikat percetakan di Malaysia. Ia menyediakan servis mencetak berkualiti tinggi dimana para pelanggan boleh menempah perkhidmatan mereka melalui sistem tempahan yang mudah untuk digunakan. Selain business card, Gogoprint juga menyediakan servis mencetak leaflets, presentation folder, gift voucher, booklet, tags dan banyak lagi.

Apa yang menarik tentang servis Gogoprint Malaysia?

1. Penghantaran yang efisyen 


Tarikh penghantaran akan diberikan selepas korang selesai membuat order. Dengan ini, nampak la servis mereka memang efisyen and surprisingly, barang yang aku order memang sampai pada hari yang dinyatakan. 
2. Proses menempah tidak complicated – mudah dan senang


Ini betul-betul memudahkan urusan aku. Kalau korang dah ada design sendiri, boleh terus proceed dan buat empat perkara seperti dibawah:

a. Buat tempahan dan semak harga.
b. Buat pembayaran – no. akaun akan diberikan. Boleh bayar melalui online banking transfer.
c. Muat naik fail anda (pastikan anda ikut format dan juga arahan yang diberikan).
d. Siap! Korang cuma tinggal tunggu barang sampai ke alamat yang diberikan.

Simple, bukan? 


3. Website User-Friendly
Personally, aku suka design website Gogoprint ni. Simple, straight forward dan mudah untuk dilayari. 
Kalau nak buat tempahan pun senang je. Tinggal pilih dari option yang diberikan. Kalau nak tempah business card, korang boleh KLIK SINI 

Mereka juga sediakan video preview untuk korang tengok rupa sesuatu outcome tu. Selain itu, website Gogoprint Malaysia ada sediakan guide/tutorial penuh tentang format file yang korang perlu ikut. Mudah untuk difahami, dari A sampai Z.

Akhirnya, business card baru dah sampai kat tangan aku.

Gogoprint Malaysia
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai servis dan perkhidmatan yang disediakan oleh Gogoprint, layari www.gogoprint.com.my

28 comments

  1. bagusnya. suka bab user friendly website tu. kalau yang jenis complicated tu payah. orang nak cepat lagi kena klik itu ini.

  2. Yes. Bagi saya, ia sangat mudah nak tempah dengan Gogoprint ni. Tak perlu risau kalau kualiti tak cantik/sama ada design kita okay ke tak sebab diorang dah bagi guideline dari A – Z bagaimana kita boleh prepare file design.

    Selamat, cuma order melalui website. Barang pun sampai on time. Boleh cuba! 😉

  3. rather than the website, boleh tak nak puji your photos? So nice I'm in love! Yelah, kite tak pandai photography so I always adore those yang terror.
    Nice sharing btw, boleh try this website in the future 🙂

  4. Hi Lya, awch. Thank you for your kind words. Hehehe. No worries, don't stop learning. You'll get there! Boleh la print dengan Gogoprint if next time nak buat business card baru 😉

  5. Hi Noor Maizan, yes. Memang plan nak print berlainan gambar. Hehehe. Thank you so much. Really appreciate it. Next time kalau nak print kad, boleh cuba Gogoprint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *