Selamat Tinggal ‘Selfie Stick’. Hello Samsung A5!

Sharing is caring!

Kepada penggemar ‘selfie’ and ‘groupfie’ di luar sana, Samsung ada berita baik untuk anda! Satu benda yang aku perasan dengan Samsung ni is that diorang memang hasilkan produk yang betul-betul memenuhi keperluan pengguna mereka. Macam-macamlah inovasi yang telah mereka hasilkan! 
Baru-baru ini Samsung telah memperkenalkan satu model smartphone baru iaitu Samsung A5 yang telah mencuri tumpuan penggemar IT (smartphone) dengan ciri utamanya yang mempunyai 5MP front camera and 13MP main camera with wide angle (built in) 120 degree feature
Selfie stick or better known as monopod merupakan salah satu fenomena besar dalam dunia smartphone. Bermula dengan penjualan monopod melalui online sehinggalah ke supermarket dan juga pasar malam. Ini betul-betul fenomena!
Aku pun taknak ketinggalan trend. So, aku decide untuk belilah satu monopod ni sebab tengok dah ramai yang guna (konon ala-ala gopro la). First few months, memang enjoy guna ni. Tak rasa malu pun bila pakai ni masa travel (even orang pandang lain macam dan siap gelakkan lagi). I know disebalik gelak tawa mereka tu mesti diorang cakap “What the hell is that? Golf stick perhaps?”. Sampai sekarang masih lagi berpendapat bahawa monopod ni memang berguna especially bila bergambar dalam satu group yang besar. 
Yang tak best pasal monopod ni ialah kalau nak ambil gambar, kita kena ambil masa untuk set up monopod, lepas tu terdedah dengan bahaya seperti handphone jatuh atau diragut (ambil selfie depan orang ramai) dan rasa malu yang membuak bila orang pandang lain macam masa kita bergambar. 
SAMSUNG A5

Selain daripada ciri wide angle tu, bentuk dan ketebalan Samsung A5 ni juga cukup menarik bagi mereka yang tidak suka memiliki handphone tebal. Just nice untuk masuk/keluar poket. Selain itu, ada 4 jenis warna menjadi pilihan para penggunanya iaitu hitam, putih, silver dan gold.
Tech Spec

Fungsi ‘Palm & Snap’

Basically, kita pakai fungsi self-timer. Ah! Penatlah nak tunggu lama-lama. Dengan Samsung A5 ni, ciri ‘palm’ memudahkan lagi proses bergambar anda dengan hanya menunjukkan tapak tangan anda ke skrin and there you go! Gambar akan dihasilkan dengan automatiknya without pressing the shutter button!

Animated GIF
Dengan ciri seperti ini, ia lebih memudahkan anda untuk menghasilkan gambar yang lebih menarik dalam format .gif. Barulah ada variety dalam koleksi gambar anda!

Price
Harga Samsung A5 bermula dengan RM1,119 
Interesting… isn’t?
To find out more about SAMSUNG A5 visit their official webpage

hello@pojiegraphy.com

Travel and Social Media Junkie

Comments

  • 02/26/2015

    ada baca few reviews dari few blogs. kiranya the best thing pasal phone ni just selfie tu ke? T_T

    reply
  • 02/26/2015

    Boleh tahan jugak harga dia.. ingatkan beratus je. amvoi jajahahaha..

    reply
  • 02/26/2015

    erm kena beli HP barulah pula Pojie, sementara kumpul duit tu kak ana guna monopod dulu lah ye..hehe ๐Ÿ™‚ Good Info anyway…

    reply
  • 02/26/2015

    wahhh agak murah tu, spec mende alah phone nie semua aku bukan reti so selalu beli based on sound dengan kualiti gambar camera je. lulz..

    btw, betul lah pasal selfie stick tu, mat salleh memang tak pernah nampak benda alah tu. dorg rasa itu merupakan penciptaan terhebat kot. they always amazed and asked me where i bought that selfie stick. at that time, rasa macam maju jugak rupanya kita nie drpd org sana. hahahhaa

    memang bangga lah tayang selfie stick depan mat salleh sbb dorg akan bagi that amazed look.

    reply
  • 02/26/2015

    Aduiii murah tuuu… memang murah… erghhhh rasanya antara A5 dengan Note 4 mana lebih cantik gambar yer? dah berangan ni… nak gambar cecantik… tu penting…

    reply
  • 02/26/2015

    wah…boleh belanja duit kita ye….

    reply
  • 02/26/2015

    yang best wide angle dia tu haaaaaaaaaa….. belanja satu ^_^

    reply
  • 02/26/2015

    cun! gambar cantik.. hehe

    reply
  • 02/26/2015

    salam kenal..singgah sini baca entri samsung..boleh tahan juga ye..lagi2 perempuan,sangat suka bergambar,antara kriteria utama untuk memilih fon..hehe…btw nice sharing!

    reply
  • 02/27/2015

    Berapa lama ek life range untuk sesuatu product Samsung ni.. ??
    Baru berkira-kira nak beli yang tu dah keluar yang ni ngeh..ngeh..ngeh…
    Kiranya A5 ni friendly selfielah ya…
    Selfie biarlah berpada-pada to many selfie super damn annoying to me

    reply
  • 02/27/2015

    Salam, hahaha mmg berguna..habislah klw semua org dah mampu beli ataupun semua smartphone baru keluarkan function yg sama, monopod tu mmg boleh buat katu golf betul2! hahah :D..nasib aku bukan pengguna smartphone, so xambil port sgt benda2 cmni..nak selfie pun malu~ hahah :p

    reply
  • 02/27/2015

    harga pun boleh tahan

    reply
  • 02/28/2015

    terbaik . tapi sony tetap di hati . hehee

    reply
  • 02/28/2015

    Amboii dah keluar yg baru dahh dari Samsung huhuhu byk btol keluaran Samsung ni ya ,..Yg note 4 pon br lagi keluar keluar lagi lagi dan lagi ..Hehe monopod jugakk ..kak lya mmg takde blI monopod huhu..Nak selfie pgang jer hp hahaha.kiranya keluaran samsung kali ni sesusi sgt laa ngan kaki selfie yaa..ha ahhh blh laz beli nnt..harga pin takde laa mahal sgt..sesuai ngan ciri2 yg ada

    reply
  • 03/01/2015

    Wahh menarik ni.. puas berselfie mcm ni.. ๐Ÿ˜€

    reply

Post a Comment

Hello, welcome to my blog!

follow me
Follow us on